Tänk att du skall på skolans danskväll och kan inte köpa något som du tycker är ursnyggt. Jag var nyss fyllda 14 år och fast jag var flitig med mitt första jobb som tidningsbud tidiga morgnar kunde jag bara köpa garn till en tröja. Det blev en ljus lime grön färg med en vit blank tråd in vävd. Men det var bråttom hade bara några dagar på mig. 

Det blev en kapplöpning med tiden, jag stickade all tid jag inte var tvungen att göra något åt mina morföräldrar. Lite tid köpte jag av min bror, men det kostade, men fast besluten att lyckas tog jag även nätterna till hjälp. Hade aldrig stickat spetsmönster och själva konsten att stick var bara det en hel vetenskap. Men dagen med den viktiga kvällen kom och jag behövde bara sy ihop tröjan, tro mig jag var helt skakis när jag fäste tråden. En snabb provning om den passade och med ett glädje tjut insåg jag att den faktiskt passade min taniga lilla kropp. Stolt som aldrig förr visade jag den för mormor och hon blev riktigt imponerad av mitt mästerverk så mycket att jag vågade fråga om jag fick gå på dansen och hör och häpna jag fick och ända till klockan tio, lycksalig gjorde jag mig klar och det bar iväg till Praktiska Mellanskolan.

Gott folk jag svävade på moln stolt och lycklig och uppbjuden nästan varje dans.....kram