=-O  =-O  =-O  :-\  :-\  :-\  <3  ;-)  ;-)  ;-)  :-$ Det var då vi, min döttrar och jag jobbade som TR värdinnor Malmö/Stkhlm  fram och åter samma dygn, året var på 1979 talet.

Tidig morgon äntrar vi tåget för att ställa i ordning för frukost som delvis lagades ombord, så fanns det även smörgåsar, kaffe och lite små & gott. Turen upp till Stkhlm blev stressig men inte värre än vad vi klarade av, träning ger ju färdighet och det stämmer efter våra turer med tåget eller ombord på Saga linjens båtar Malmö/Travemünde, tålde vi ganska mycket av den varan och det var både dråpliga som roliga händelser nästan varje resa.

  (y)  (y)  (y)  @-}--   :-D  @-}--  (y)  (y)  (y) Resan ner till Malmö gick galant och vi började närma oss Hässleholm när en sen gäst dyker upp, vi hade inte mer än kaffe och smörgås, allt annat var slutsålt, gästen en ung kille, nöjde sig med kaffe och ostsmörgås och nu börjar han leta efter pengar i alla sina fickor, men några pengar fanns det inte. Han såg verkligen lessen ut så jag sa OK, vi bjuder på det. Plötsligt ....klövs killens ansikte i ett brett leende , han sträcker fram sin hand och jag trodde han ville tacka, då säger han när han öppnar den knutna handen, men jag har det här kan jag betala med den. Jag kastar en blick på handflatan och ser en svar liten kub, döttrarna hade kommit fram till oss och stirrade även de ner i hans hand. Mamma det är hash säger en av dem, jag hatar knark så jag blev förbannad och sa att han kunde ta kaffet, mackan sitt knark och försvinna  eller så kallar jag på konduktören. Killen såg förvirrad ut, hade säkert inte väntat sig mitt utbrott och när han inte gick med en gång så fräste jag till, gå och gör aldrig om det igen, vi handlar inte knark så ge dig iväg .... Jag menade inget illa, trodde inte du skulle bli arg.....säger killen. Ut röt jag nu verkligen ilsken som en katt. 

Tänk er hash, ganska så dyrt på gatan men jag såg inget lustigt med det .......kram