<3  <3  <3  @-}--  <3  @-}--  <3  @-}--  <3  <3  <3 

Nej nej minsann jag skryter ej, vet knappast vad det är om du frågar mig........ tidigt på morgonen den 30 oktober 1956 väcktes jag av Modris min styvfar, att min gravida mor hade värkar. Då var det,  på med jeansen, tröja, gympa dojor, på vägen ut slet jag till mig en jacka, upp på cykeln och iväg bar det. Skogsvägen var backig upp och ner. Kommen upp på den brantaste och ganska höga backen stannade jag för att tända en cigarett, hann ta två tre bloss när jag tittade upp stirrade en älg på mig, den lika snopen , förskräckt eller rädd som jag. Visste älgen det var jaktsäsong på älg? Att vänta på ett svar var inte lönt bättre dra innan älgen fick för sig att jag var ett jakt objekt. Ner för backen för allt  jag var värd nere vid backens andra ända stannade jag till för att ta ett lugnande bloss fanns det ingen cigarett kvar bara ett dött cigarett filter....... då minns jag, älgen var är den? På cykeln och iväg ner till byn för att låna telefon  hos en familj och kalla på barnmorskan. 

Familjens son, som framkallade hjärtklappning hos byns alla flickor, hade motorcykel och hans mor tyckte att han gott kunde skjutsa hem mig på den, min trampcykel kunde jag hämta sedan. Barnmorskan var larmad och snart på väg för att förlösa min mor. Motorcykeln startade med mig på pallen och armarna runt midjan på föraren så bar det iväg hem. 

Vi kom fram till huset med barnmorskan hack i häl på oss, lagom till att höra små späda ljuden, som övergick till ett  första korta skri från min lillebror, förlöst av sin far och navelbandet klippt av barnmorskan.

Och mitt hjärta klappade på...som den fagre yngling satte i gång..... ha det bra gott folk        

                            <3  <3  <3  @-}--  <3  @-}--  <3  @-}--  <3  <3  <3